SUEZ Nederland maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons cookiebeleid ×

HOME
Home   >  
Menu old
Duurzaamste oplossing   >  
UTURN   >  
Het UTURN-concept

Het UTURN-concept

Hoe werkt UTURN


Opwekken van duurzame energie

Afval dat niet meer geschikt is voor hergebruik of recycling past SUEZ nuttig toe door bij de verbranding ervan (duurzame) energie op te wekken. Dit restafval, dat SUEZ verbrandt in haar afvalenergiecentrale ReEnergy in Roosendaal, bestaat voor 53% uit organisch materiaal/biomassa. Dit betekent dat de energie die vrijkomt bij de verbranding voor hetzelfde deel, dus 53%, duurzame energie is.

 

GvO's van SUEZ 

Voor de duurzame energie die wordt opgewekt in onze afvalenergiecentrale in Roosendaal ontvangt SUEZ, van CertiQ, Garanties van Oorsprong (GvO's). Deze GvO's zijn elektronische certificaten en in Nederland het enige officiële bewijs dat energie duurzaam is opgewekt. Deze GvO's geven we graag terug aan u. Dankzij het UTURN-concept van SUEZ kunt u nu dus rechtstreeks uw stroomverbruik vergroenen met uw restafval. Hiermee verduurzaamt u een deel (53%) van de stroom die uw organisatie gebruikt!

 

Eén GvO = één Mwh aan groene stroom.
Hiervoor is 2,4 ton restafval nodig om dit via verbranding bij ReEnergy in Roosendaal op te wekken.

 

Garanties van Oorsprong (GvO's)
Met energieleveranciers worden afspraken gemaakt over de levering van stroom. In Nederland kunt u kiezen uit grijze en groene stroom. Om te garanderen dat de stroom groen is, zorgt de energieleverancier ervoor dat hij Garanties van Oorsprong (GvO's) koopt van partijen die duurzame energie opwekken of hij zorgt zelf voor de opwekking van duurzame energie en ontvangt hier rechtstreeks GvO's voor. Deze GvO's worden beheerd door CertiQ en representeren een bepaalde hoeveelheid duurzame energie. Op die manier garandeert de energieleverancier u dat hij evenveel duurzame energie kan leveren als u verbruikt. Elke GvO kan maar een keer worden uitgegeven. Er wordt nooit meer groene stroom verkocht dan wordt geproduceerd.

©2017 SUEZ Nederland      Disclaimer   Sitemap   Contact   Werken bij SUEZ