SUEZ Nederland maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons cookiebeleid ×

HOME

CONTACT   

Home   >  
SUEZ ReEnergy

SUEZ ReEnergy

Door afval slim in te zamelen en duurzaam te verwerken doet het dienst als nieuwe grondstof of als herbruikbare bouwstof. Afvalstromen die niet geschikt zijn voor recycling zet SUEZ om in duurzame energie. Dit doen wij in de afvalenergiecentrale ReEnergy in Roosendaal. Deze hoogrendementscentrale wekt ongeveer 256.000 MWh aan elektriciteit op. Dit is genoeg om te voorzien in de energiebehoefte van 70.000 huishoudens. De opgewekte elektriciteit wordt direct aan het net geleverd. Daarnaast wordt de warmte van de installatie geleverd aan nabijgelegen glastuinbouw.

 

                                                                                                                    Buiten- en binnenaanzicht ReEnergy

 

 

De keuze voor ReEnergy is een keuze voor duurzaamheid. Maar liefst 56% van de elektriciteit die ReEnergy levert, heeft een groen label. Groene energie ontlast ons klimaat. De verbranding van het afval, dat niet geschikt is voor recycling, vermindert bovendien het verbruik van fossiele brandstoffen. Dat is dubbele klimaatwinst.

 

ReEnergy kan jaarlijks het afval verwerken van meer dan 1.900.000 burgers. De nieuwste procestechnologie, met een watergekoeld verbrandingsrooster en een droge rookgasreiniging in combinatie met SCR NOx-reductie waarborgt een emissiearme verbranding. De technologie zorgt ervoor dat de veeleisende grenswaarden voor schoon gas van de RIE (Richtlijn Industriële Emissies) norm zeker niet overschreden worden.

 

Persbericht Opening ReEnergy 2011 in PDF-formaat

Foto materiaal

Video materiaal

 

 

 Wilt u meer informatie over ReEnergy? Mail naar reenergy@sita.nl of bel met 0165 - 53 44 92.

©2018 SUEZ Nederland      Disclaimer   Sitemap   Contact   Werken bij SUEZ