SUEZ Nederland maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons cookiebeleid ×

HOME
Home   >  
Menu old
Duurzaamste oplossing   >  
E-COO

E-COO

Afval scheiden binnen uw kantooromgeving

Bij SUEZ draait het inzamelen en verwerken van afval vooral om het zo optimaal en duurzaam mogelijk hergebruiken en terugwinnen van kostbare grondstoffen uit afval. Gescheiden inzameling aan de bron geeft vaak het hoogste duurzaamheidseffect. Zo zijn onder meer papier en plastic zeer goed te recyclen. Door het hergebruiken en recyclen van afval wordt de CO2-uitstoot gereduceerd en verminderen we de druk op primaire grond- en brandstoffen.

 

Voor het goed scheiden van afval aan de bron binnen uw kantooromgeving werkt SUEZ met het E-COO-concept. Dit staat voor duurzaam afvalbeheer vanaf de werkplek en is de concrete invulling van uw duurzaamheidsstrategie op het gebied van in- en externe afvalverwijdering. Diverse afvalstromen worden vanaf de werkplek gescheiden ingezameld en vervolgens verwijderd. Denk hierbij aan papier, plastic, gft, klein gevaarlijk afval (kga) etc. In de praktijk is gebleken dat, dankzij het E-COO-concept, 30% meer afval voor recycling kan worden aangeboden.

 

Invulling vanaf de werkplek

Afhankelijk van de oplossing die u kiest voor gescheiden inzameling van afvalstromen, is er al dan niet sprake van een noodzakelijke gedragsverandering van uw medewerkers. Tenslotte moet men bewust worden van het nut van afvalscheiding en het ook daadwerkelijk gaan toepassen. Ook de externe medewerkers die betrokken zijn bij de in- en externe afvaltaak worden binnen het E-COO-concept begeleid in deze veranderende totaalaanpak van duurzaam afvalbeheer. Om het E-COO-concept binnen uw organisatie tot een succes te maken, stelt SUEZ, samen met u, een doordachte interne (communicatie)campagne op. Hierdoor ontstaat de gewenste gedragsverandering van uw medewerkers en externe medewerkers.

 

Kortom, het E-COO-concept draagt bij aan een duurzaam bedrijfsimago.

 

Wilt u meer weten over het E-COO-concept en wat dit voor uw bedrijf kan betekenen, neem dan contact op met SUEZ.

©2017 SUEZ Nederland      Disclaimer   Sitemap   Contact   Werken bij SUEZ